In Nieuwerkerk aan den IJssel wordt de nieuwbouwwijk Essezoom gerealiseerd.

Het is hier groen, het is hier ruim en het is centraal gelegen. Even buiten de hectiek van de stad, maar midden in de Randstad komt deze nieuwe wijk. Een wijk met ongeveer 550 nieuwbouwwoningen in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een gebied dat omringd is door de polder, met alle mogelijkheden om je woonwens te vervullen.

De kleine woonbuurten worden met een grote verscheidenheid aan woningtypes ingericht, waardoor er voor iedereen een woning te vinden is die bij je past. Stuk voor stuk zijn deze woningen fraai afgewerkt met mooie details, wat de buurt een gezellige uitstraling geeft. Wat iedere buurt met elkaar gemeen heeft, is dat zij kindvriendelijk én autoluw zijn.

Wonen is Ontmoeten, spelen en ontspannen

Vlakbij is ook de Zevenhuizerplas, waar tal van recreatiemogelijkheden zijn. In de zomer kun je hier heerlijk picknicken op het strandje of een duik nemen in de plas. En door de seizoenen heen is hier alle ruimte voor buitenactiviteiten. Zo kun je bij het recreatiecentrum aan de Zevenhuizerplas verschillende buitensporten beoefenen als kanoën, tennissen en zeilen. Ben je wel sportief, maar blijf je liever binnen? Dan kun je je tegoed doen aan bowling, boogschieten en PowerYoga. Dichter bij huis kun je bij Sportcomplex Dorrestein in Nieuwerkerk onder andere voetballen, hockeyen en korfballen bij één van de verenigingen of kun je je slag slaan bij Golfbaan Hitland.

Bereikbaarheid

Met de A20 binnen handbereik kun je gemakkelijk afslaan naar de A12 richting Utrecht, de A4 richting Amsterdam en de A16 richting Dordrecht. De omliggende plaatsen als Capelle aan den IJssel en Zevenhuizen bereik je snel door het netwerk van N-wegen. Ook de fiets kun je vanuit Esse Zoom alle kanten op. De winkels, sportvoorzieningen en recreatie is allemaal in de directe omgeving te vinden. Lopend of met de fiets kun je gemakkelijk naar de winkels in Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel.

Locatie

Nieuwerkerk aan den IJssel ligt aan de rand van het stedelijk gebied Rotterdam, tussen de omliggende dorpen en het polderlandschap. Een rijke en groene omgeving, met Rotterdam en Gouda binnen handbereik. Nieuwerkerk aan den IJssel is onderdeel van de gemeente Zuidplas, waartoe ook Moordrecht en Zevenhuizen-Moerkapelle behoren. Een gebied dat van oorsprong landbouwgebied is, maar ondertussen polderrijk woongebied is geworden. De oorsprong is echter niet vergeten, waardoor hier van oudsher nog op ambachtelijke wijze kaas wordt geproduceerd en fungeert de Korenmolen nog als icoon voor de oud-Hollandse historie.